Wie wij zijn.

Generation is een gemengd koor bestaande uit een 25 tal leden, een muzikaal combo en dirigent. Bijna 24 jaar geleden is Generation als vereniging opgericht met als doel om gezellig samen te zingen. Die gezelligheid gaat prima samen met het ook serieus instuderen van de verschillende muzieknummers. Met onze wekelijkse repetities en enkele optredens per jaar geven we dit vorm.

Onze muzikale leiding is in handen van dirigent Winny Eijsbouts uit Someren. Generation maakt al bijna 24 jaar een belangrijk onderdeel uit van haar loopbaan als dirigent. Naast ons koor leidt zij nog meerdere koren en muziekgezelschappen in de regio. Zij doet dit op een manier waarbij constructieve vooruitgang met humor en serieus bezig zijn wordt vormgegeven. Vanuit haar muzikale talenten en haar werkwijze laat Winny daarmee haar persoonlijke ambities en die van Generation op een prachtige manier samenkomen.

Het combo bestaat uit piano, drums en gitaar en basgitaar. Zij zorgen er met hun muzikale onderbouwing voor dat de liederen die wij zingen nog meer body en swing krijgen.

Vele leden van Generation zijn sinds de oprichting van de vereniging nog steeds enthousiast aanwezig. We bestaan uit een 5-stemmig koor waarbij de alten, mezzo, sopranen, bassen en tenoren worden gevormd door een bijna evenredige verhouding van mannen en vrouwen. Ook de leeftijdsverdeling in ons koor is gemÍleerd en varieert momenteel van 28 tot 75 jaar.

Het bestuur van Generation bestaat momenteel uit Eric Kouijzer (voorzitter), Erik Janssen (secretaris), Jona de Looper (penningmeester), Anja Karsmakers (lid) en Lianne Raijmakers (lid). Daarnaast is een groot deel van onze leden actief in commissies ten behoeve van eenmalige of terugkomende activiteiten. Ook wordt er meegedacht in de steeds wisselende muziekkeuze.

Wanneer je het bovenstaande aanspreekt ben jij misschien wel een toekomstig Generation-lid. Om dat zeker te weten kun je op een maandagavond om 20.00 uur bij het Patronaat binnenlopen en eens vrijblijvend komen kijken of meezingen. Je kunt ook van tevoren even met ons contact opnemen. Je bent van harte welkom!